У 2023 році прикарпатські міграційники заробили 65 млн. гривень на виробництві паспортів

У 2023 році мешканці та гості Івано-Франківської області оформили понад 101 тисячу закордонних паспортів та понад 47 тисяч паспортів громадянина України у формі ID-картки.

«Якщо порівнювати активність людей з попереднім роком, то спостерігається доволі значне зниження кількості оформлення закордонних паспортів (на третину) і незначне (менше на 3 тисячі документів) – кількості оформлення внутрішнього національного паспорта», - повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

У першому «воєнному» році у територіальних підрозділах міграційної служби було оформлено рекордну кількість біометричних паспортів – майже 210 тисяч документів. До слова, торік статистика засвідчила ще одну красномовну цифру: кількість виданих громадянам в Івано-Франківській області закордонних паспортів з безконтактним електронним носієм сягнула мільйонної позначки.

«Торік за надання адміністративних послуг міграційною службою Івано-Франківської області на рахунки державного та місцевих бюджетів надійшли кошти загальною сумою майже 65 мільйонів гривень. Крім того, за виявленими порушеннями міграційного законодавства правопорушники сплатили на користь держави штрафів на загальну суму майже 600 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.