Калушанин, який вкрав телевізор та телефон, отримав більше 5 років тюрми

Калуський міськрайонний суд виніс вирок жителю Калущини, який скоїв крадіжки.

Обвинувачений, маючи не зняту та непогашену у встановленому законом порядку судимість за вчинення корисливого злочину, належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став та повторно вчинив новий корисливий злочин.

22 жовтня 2023 року обвинувачений виніс телевізор з квартири знайомого, з яким вживав алкогольні напої.

6 грудня 2023 року зустрівся з двома чоловіками біля магазину, де вони спільно вживали спиртні напої. Під час цього обвинувачений заволодів мобільним телефоном.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та підтвердив суду обставини, за яких він вчинив два епізоди крадіжки. Пояснив, одного дня (точної дати не пам`ятає) зайшов в гості до знайомого, де вони випивали алкогольні напої. У вечірній час, коли той заснув, то він взяв телевізор і пішов з квартири. Викрадений телевізор наступного дня здав в ломбард. Частину виручених коштів дав тому бідному чоловіку, який допомагав йому здавати телевізор, а решту вилучених коштів потратив на власні потреби.

Щодо другого епізоду, то пояснив, що одного дня у вечірній період біля магазину у Калуші зустрів двох невідомих чоловіків, які вживали алкоголь. За їхньою пропозицією він приєднався до них. На підвіконнику побачив мобільний телефон, який забрав з собою. Цей телефон він подарував знайомій жіночці. В подальшому сприяв слідству, адже повідомив де знаходиться викрадений телефон.

Усвідомлює що вчинив неправомірно. Розкаюється за вчинене, обіцяє, що в подальшому так вчиняти не буде. Просить суворо не карати і врахувати, що проживає з матір'ю, яка є особою похилого віку і має хронічні захворювання.

Окрім показів обвинуваченого його вина доводить показами потерпілих.

Суд визнав обвинуваченого його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст.185 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років 2 (два) місяці.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з часу взяття під варту після набрання вироком законної сили.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.