ОДКЛ Івано-Франківська отримала неонатальну «швидку»

Обласна дитяча лікарня м.Івано-Франківська отримала неонатальну «швидку». Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Автомобіль — один із 20 нових неонатальних швидких, що було доправлено в Україну Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за запитом першої леді України Олена Зеленська та Міністерство охорони здоров'я України.

«Швидку оснащено найсучаснішим обладнанням для допомоги новонародженим. Зокрема, його укомплектовано спеціалізованим обладнанням для надання невідкладної допомоги породіллям і немовлятам ще в дорозі», - зазначив Володимир Дзьомбак, в.о. директора департаменту.

Автомобіль забезпечено транспортним інкубатором, апаратом штучної вентиляції легень для новонароджених, пристроєм для візуалізації вен AccuVein, реанімаційним кейсом, приладом фототерапії для лікування жовтяниці новонароджених та вимірювання рівня білірубіну тощо.

Доставлена швидка дасть можливість медикам здійснювати реанімаційні дії, надавати допомогу немовлятам із жовтяницею та перевозити передчасно народжених дітей до медичного закладу, де вони отримуватимуть висококваліфіковану допомогу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.