На Івано-Франківщині зареєстрували більше 26 тисяч касових апаратів

26421 касовий апарат фіскалізує готівкові розрахунки бізнесу Прикарпаття з покупцями. Більша частина з них, а саме 15947 - це програмні реєстратори, решта 10474 – класичні. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

«З усіх функціонуючих реєстраторів розрахункових операцій половина зареєстрована в минулому році. Так, впродовж 2023 року 9805 суб’єктів господарювання зареєструвало 3259 РРО та 7187 ПРРО. В податковій це пояснюють відновленням з жовтня 2023 р застосування фінансових санкцій за невидачу фіскального чеку. Адже згідно з законом №3219 при готівкових операціях за невидачу розрахункового документа відповідного зразка доведеться сплатити штраф у розмірі від 25% до 150 % вартості реалізованого товару, розмір залежатиме від виду діяльності суб’єкта господарювання та виду товару», - йдеться у повідомленні.

Також в податковій службі нагадують, що обов’язок застосовувати РРО для ФОП єдиного податку передбачений ще з 2022 року. Необхідна інформація, яка потрібна платнику для реєстрації РРО чи ПРРО є на офіційному сайті ДПС в Івано-Франківській області та офіційних сторінках в соцмережах, а також розміщена в усіх Центрах обслуговування платників податків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.