З полону повернулась прикарпатська бійчиня Галина Федишин

3 січня 2024 року з російського полону повернулася дівчина-морпіх Галина Федишин з Івано-Франківщини. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив командир 36 окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський.

«Уявіть, майже два роки полону… Повернулись на рідну землю не просто військові, а справжні Герої, які витримали неймовірні випробування і зберегли вірність своїй країні та ідеалам. Кожен з них пройшов шлях, який мало хто може уявити. Вони зазнали багатьох втрат, але не втратили сили духу! Їх повернення - це не просто радісна подія, це символ непереможності духу нашої нації. Вдома Галина Федишин, остання дівчина-морпіх, що була в полоні! Вона пройшла важкий шлях оборони Маріуполя, завод Ілліча, Азовсталь та пекельний полон… Сьогодні ми відзначаємо повернення наших братів і сестер. Вони заслуговують на відпочинок, повагу та глибоку вдячність кожного з нас», - сказав Волинський.

Галина Фединиш — родом із села Сваричева Рожнятівської громади.

Дівчина навчалася у Звягельському фаховому медколеджі, який закінчила у 2015 році. Згодом вона повернулася на Франківщину і стала на облік у військкоматі.

Галина Федишин була поранена. Потрапила в полон під час виходу з "Азовсталі" у травні 2022 року. Тоді ж у полон потрапив і її хлопець-військовий, який родом із Донеччини.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.