В ОКЛ провели благодійний аукціон, на якому зібрали більше 400 тисяч гривень для ЗСУ

Напередодні нового року адміністрація та колектив обласної клінічної лікарні зібралися у конференцзалі на Благодійному аукціоні, щоби зібрати кошти на закупівлю дронів у підрозділи, де несуть службу працівники лікарні.

На сьогодні 32 працівники лікарні боронять країну на фронті й рятують життя воїнів, надаючи медичну допомогу на полі бою чи у прифронтових госпіталях.

«Подія пройшла в теплій творчій і душевній атмосфері, а передувала цьому домовленість, що кожен приносить з дому лот, який викупить його колега. Таким чином лікарі представили на аукціоні кілька десятків оригінальних речей, серед яких твори мистецтва, фотокартини, прикраси, книги. Допомогли з лотами і військові медики Ярослав Богак та Марія Корчинська, які передали з фронту гільзи, тубус та прапор з підписами. Ще одним лотом був вимпел із шевронами підрозділів Прикарпаття від координаційного центру SaveUkraineNow (SUN). На звороті вимпелу розміщена цитата і особистий підпис Головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного. До слова, один з найдорожчих лотів заходу поруч з картиною Романа Бончука "Ангел на щиті". Власниками цих лотів стали медичний директор Андрій Яворський та керівник закладу Остап Грищук», - повідомили в пресслужбі ОКЛ.

Як зазначив у підсумку гендиректор Остап Грищук, головна мета – залучення коштів задля наближення перемоги досягнута і це – найголовніше. Зібрана сума – 346 тис. 210 грн. і 1950 доларів.

Зазначимо також, що впродовж 2023 року медики закладу зібрали та перерахували на благодійний рахунок Громадської Ради понад 4 млн.грн. й за ці кошти були закуплені для потреб фронту автівки, зброя, медикаменти. І ще понад 2 млн.грн.заклад спрямував на підтримку діяльності волонтерських організацій, серед яких "Громадська ініціатива Галичини", Бандерівський Схрон, Дружина воїна. Усі кошти спрямовані для потреб ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.