Рогатинським соцпрацівникам придбали електровелосипеди

Соціальні робітники КУ «Центр соціальних служб Рогатинської міської ради», які обслуговують місто та села, отримали електровелосипеди.

Вони надійшли завдяки участі громади в програмі “Мінігранти для спільнот та груп людей, які готові вирішувати проблеми громади спричинені кризою” (SCLR). Ініціатива реалізується за підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги (УЕСД).

У рамках цієї програми БО «Підгороддя» вдалося втілити у життя корисний проєкт «Соціальна мобільність: електровелосипедами до допомоги». У підсумку було закуплено 6 електричних засобів пересування та замки для них на загальну суму 151740,24 грн. Згідно з умовами проєкту їх передано на баланс КУ «Центр соціальних служб Рогатинської міської ради».

«Такий електровелосипед може їхати зі швидкістю близько 40 км/год, що значно полегшить роботу соціальних працівників. А, зокрема, дозволить їм оперативніше надавати допомогу людям у складних життєвих обставинах. Річ у тім, що соціальні робітники обслуговують кілька населених пунктів краю. Головно їхніми підопічними є жителі громади похилого віку, зокрема й ВПО, які потребують догляду вдома. Відповідно, щодня соціальним працівникам доводиться долати немалу відстань у села, а це – додатковий час, фінансові витрати тощо. Тож такий електричний двоколісний друг допоможе їм стати мобільнішими й затрачати менше годин на дорогу», - повідомили у Рогатинській громаді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.