Помер прикарпатець Андрій Гарасимів, який був поранений на війні

28 грудня помер 46-річний Андрій Гарасимів із с.Помонята Рогатинської громади.

7 червня його з відкритою черепно-мозковою травмою доставили із поля бою у Запоріжжя. Шість місяців за життя бійця боролись у Запоріжжі, Дніпрі, Інститут нейрохірургії імені А.П.Ромоданова НАМН у Києві, Львові.

Андрію Гарасиміву не вдалося вийти з коми, востаннє побачити синів, дочку, дружину, трьох сестер. Він став воїном Небесного війська.

Андрій Гарасимів народився 30 липня 1977 року у багатодітній сім’ї в селі Помонята Рогатинської громади. Закінчив Помонятську восьмирічну школу та Новороздільське середнє професійно-технічне училище №6. Отримав фах електрогазозварника ручного зварювання.Згодом працював на місцевій птахофабриці та підприємстві «Рогатин-Корм», також заробляв на життя за кордоном.

У 1999 році Андрій Гарасимів створює міцну сім‘ю. В молодої пари народилося двоє синочків – Микола і Богдан та донечка Мар'яна. Батьки виховали їх достойними людьми.

Повномасштабна війна спонукає цивільного Андрія Гарасиміва взяти зброю та захищати рідних. Наш земляк приєднався до лав Збройних Сил України 6 березня 2022. Виконував обов'язки старшого стрільця-оператора гірсько-штурмового батальйону.

З травня 2022-го брав участь у важких боях на території Запорізької, Херсонської та Донецької областей. Зокрема, за плечима земляка бентежні Гуляйполе та Бахмут… Та, виконуючи чергове завдання щодо звільнення від окупаційних військ території України, 7 червня цього року Андрій Гарасимів потрапив під обстріл поблизу населеного пункту Лобкового Запорізької області.

«Рогатинська міська рада висловлює щире співчуття близьким і побратимам загиблого Захисника. Хай Господь дасть сили Вам пережити це невимовне горе. Вічна пам'ять Герою!», - повідомили у Рогатинській громаді.

30 грудня, Рогатинщина з військовими почестями проведе до місця земного спочинку воїна-захисника.

Чин похорону розпочнеться у неділю, 31 грудня, о 13:30 год.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.