В Івано-Франківську заочно судили поліцейського, який перейшов на бік ворога у Запорізькій області

Івано-Франківський міський суд виніс вирок громадянину України, який вчинив державну зраду та перейшов на бік окупантів.

Фактично проживаючи у с. Велика Білозерка Василівського району Запорізької області, на початку квітня 2022 року обвинувачений добровільно зайняв посаду так званого дільничного-поліцейського, Великобілозерського районного відділу внутрішніх справ росії в Запорізькій області, тобто посаду у незаконно створеному окупаційною владою правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території Запорізької області.

«У лавах псевдоправоохоронного органу окупантів, під керівництвом представників окупаційної адміністрації рф, обвинувачений добровільно виконував у незаконно створеному правоохоронному органі правоохоронні функції, а також допомагав окупантам в протиправній діяльності на шкоду державним інтересам України», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах, органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з моменту фактичного затримання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.