На війні загинув пластун з Івано-Франківська Захар Скляр

20 грудня 2023 р. під час виконання бойового завдання поблизу с. Новомихайлівки Мар'їнської міської громади Покровського району Донецької області загинув 26-річний пластун Захар Скляр. Про це повідомили у «Пласті».

З початком антитерористичної операції в 2014 р. разом з сім’єю переїхав з Луганщини до Івано-Франківська, де у вересні 2015 р. вступив до тутешнього осередку Пласту та став виховником гуртка «Ворони» в 27 курені ім. В. Івасюка. Був інструктором з картографії та орієнтування. Згодом став членом 3 куреня УСП «Лісові Чорти» в кодлі «Хом’як».

В 2016 р. пройшов Крайовий вишкіл виховників № 151 у Івано-Франківську та Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства №104. Учасник вишкільного табору «Лісова школа» в 2017 р. Активний в пластовому житті, учасник, інструктор та співорганізатор пластових таборів, мандрівок, подій, акцій. Захоплювався їздою на велосипеді, мандрами та читанням.

В 2020 р. переїхав до Польщі. Проживав у м. Люблін, де активно долучився до розвитку місцевого осередку Пласту та став виховником юнацького гуртка. Склав пластову присягу 1.08.2020 у відкритому морі, поблизу м. Хел, Польща. У липні 2021-го був комендантом найбільшого на той час українського пластового табору в Польщі - «Мамаєва Слобода». Продовжував належати до «Лісових Чортів», виконував обов’язки писаря в кодлі «Шпиці».

Після відкритого російського вторгнення повернувся на Батьківщину та зголосився до лав Збройних сил України. Став лейтенантом у складі 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади. В липні 2022 пройшов спеціальні навчання на Житомирщині, після чого постійно брав участь у бойових діях в межах Донецької області. Був командиром взводу роти управління.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.