Оксана Савчук пояснила частку власності її чоловіка у компанії з росіянином

Народна депутатка України Оксана Савчук прокоментувала інформацію про те, що її чоловік Андрій Савчук володіє часткою власності у компанії «Велдотерм-Україна», де співвласником є росіянин Дмитро Дейкін.

Після оприлюднення декларації О.Савчук стало відомо, що її чоловік володіє часткою власності у компанії «Велдотерм-Україна» (м.Калуш), яка займається виробництво підшипників.

Читайте також: Нардепка Оксана Савчук придбала квартиру у Ходорові

Допис О.Савчук у Фейсбуці публікуємо повністю:

Мій чоловік - Андрій Савчук - відмовився працювати з німецьким виробником, який не закрив представництво в РФ. У ТОВ «Велдодерм-Україна» він пропрацював 21 рік. У моїй декларації зазначено, що він досі значиться власником 8% частки у ТОВ "Велдотерм- Україна", яке займається виробництвом термічного обладнання. Хоч він звільнився з компанії у березні 2022 року, де займав посаду технічного директора, однак позбутися частки в бізнесі не може, бо будь-які дії щодо власності ТОВ заблоковані. Одразу після повномасштабного вторгнення він звільнився з ТОВ "Велдотерм - Україна". Він сам виступив ініціатором, а також попросив, щоб українська сторона виступила зі зверненням до Weldotherm G.m.b.H. Essen і щоб німці припинили свою співпрацю з філією в росії. Річ у тому, що така філія є, проте вона не має нічого спільного з липовою Велдотерм москва, сервіс Дейкіна. Це можна спокійно побачити на офіційному німецькому сайті weldotherm.de у розділі контакти. Частку цього російського "партнера" не підтримали партнери з української сторони та не підтримали в німецькому офісі. Натякнули - якщо щось не подобається, то йди геть і він пішов. Пішов та повідомив, що готовий продати свою частку комусь з партнерів: українців та німців. Зараз це зробити неможливо, оскільки будь-які юридичні дії щодо власності є заблоковані Україною і це правильно. Як тільки буде відкрито доступ до дій, то офіційно все це буде оформлено і завершено.

Чи функціонує зараз Weldotherm G.m.b.H Essen на росії - невідомо.

Мій чоловік написав пост у фб, де розповів детально про цю ситуацію та ТОВ «Велдотерм-Україна», яке працює у Калуші, і де він довгий час пропрацював технічним директором.

«ТОВ "Велдотерм-Україна" було створено у 2001 році, засновники: німці, українці і один росіянин, основна частка належить німцям, оскільки українська товка є філіалом Weldotherm G.m.b.H. Essen і кінцевим бенефіціаром є німецька сторона. На момент створення підприємства саме за наполяганням німецької сторони до складу учасників був включений росіянин Дейкін з часткою 25%. Чи думали ми, учасники від української сторони, а я не один, про негативні наслідки такого рішення в майбутньому - ні.

Після 2014 року (війна росії проти України) ТОВ "Велдотерм-Україна" було виплачено дивіденди учасникам товариства: усім, окрім росіянина Дейкіна, це було спільне рішення української та німецької сторони. З 14-го року Дейкін не отримав жодної копійки від своєї власності в Україні!

Росіянин немає жодного стосунку до Weldotherm G.m.b.H Essen, оскільки в свій час побив горшки з німцями, але зберіг собі назву Велдотерм на болотах. Були суди за назву, але вони нічого не дали. І те, що він там щось сплатив з податків за 22 рік, то це податки його власного бізнесу на росії, там немає жодного обладнання чи технологій від німецького Weldotherm.

Я дякую всім тим, хто поцікавився нашою думкою і не реагував на гучні назви деяких ЗМІ, які не мали на меті перевірити інформацію, а шукали шляхи облити нас брудом.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.