В Івано-Франківську засудили уродженця Донбасу, який воював проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м.Донецька, який перейшов на бік ворога.

У жовтні 2014 року обвинувачений, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області України у місті Горлівці Донецької області, добровільно вступив до н.з.ф. т.зв. «3 ОМСБр» та був призначений на посаду механіка-водія т-64 «танковий батальйон» указаного підрозділу.

Військову службу у підрозділах окупантів проходив до 3 вересня 2021 року та звільнився у зв'язку із закінчення дії контракту.

22 лютого 2022 року обвинуваченого мобілізовано на військову службу. Цього ж дня, останнього та інших мобілізованих осіб (близько 120 осіб) на автобусі вивезли в пункт збору особового складу, де видали військову форму, а наступного дня штатне озброєння, а саме: АК-47 та 4 магазини до нього.

Злочинна діяльність була припинена 11.12.2022 військовослужбовцями Збройних Сил України.

Обвинувачений вину у вчинених злочинах визнав в повному обсязі. Пояснив суду, що він народився в м. Єнакієво Донецької області, має громадянство «ДНР». У 2014 році добровільно вступив до лав армії «ДНР», де прослужив до 05.02.2015 року, потім звільнився. Через деякий час знову вступив на військову службу, де служив. 24.02.2022 року його мобілізували на військову службу до 1 роти 3 батальйону 123 стрілкового полку нзф «днр», на посаду «стрілка». Після призначення у вказаний підрозділ він виїхав у с. Прохорівка Волноваського району Донецької області, де перебував упродовж тижня та займався облаштуванням позицій. Із вказаних позицій ніс бойове чергування, брав участь у бойових діях, отримував за це кошти, мав закріплену за собою зброю. Брав участь у бойових зіткненнях до 12.12.2022 року та потрапив у полон. Визнає в повному обсязі всі обставини вчиненого, спосіб та час вчинених злочинів, а також погоджується із правильністю кваліфікації його дій. Розкаюється у вчиненому, просить призначити мінімальне покарання.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подачу апеляційної скарги.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.