З Івано-Франківщини видворили казаха, який вдавав з себе переселенця

Працівники підрозділу запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС в Івано-Франківській області у ході проведення спеціальних профілактичних заходів у Калуському районі виявили громадянина Республіки Казахстан.

«Свого часу працівники міграційної служби повідомили 59-річному чоловікові про те, що він втратив законні підстави для перебування в Україні, а навіть офіційно зобов’язали його упродовж місячного терміну повернутися на батьківщину. Громадянин Казахстану натомість намагався видавати себе за внутрішньо переміщену особу з регіону, де зараз тривають бойові дії. Власне перед повномасштабним військовим вторгненням рф іноземець навідався в гості до своїх родичів на Донеччині, а з початком активних бойових дій переїхав з ними на Прикарпаття. Згодом родичі повернулися додому на неокуповану територію Донбасу, натомість їхній іноземний свояк і далі розповідав про своє донбаське коріння. Місцеві люди вірили, бо зовнішність і мова чоловіка «органічно» відповідали класичному прізвищу російського походження. УДМС в Івано-Франківській області ухвалило рішення про примусове видворення 59-річного казаха за межі України. Правопорушника допровадили до пункту пропуску на державному кордоні з однією з суміжних країн і на цей час він далеко за межами нашої країни», - повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

Цей іноземець став десятою особою, щодо якої у цьому році працівники міграційної служби Івано-Франківської області ухвалили рішення про примусове видворення за межі України. Крім того, у зв’язку з вчиненням порушень міграційного законодавства примусово повернуто з України до країни походження або в треті країни 49 іноземців.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.