Суд скасував арешт активів ТОВ «Карпатнафтохім»

Братський районний суд Миколаївської області скасував арешт активів ТОВ «Карпатнафтохім» у м.Калуші.

Відповідна ухвала оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Державне агентство з розшуку активів АРМА арештувало майно підприємства і намагалося знайти йому управителя, але стикнулося з проблемами.

«В управління АРМА не передано виробничі потужності (основні засоби) підприємства, що унеможливлює виробництво продукції майбутнім управителем навіть за умови передачі йому 100% корпоративних прав. З метою належного виконання своїх функцій АРМА звернулось до Офісу Генерального прокурора з проханням усунути наявні недоліки, на що отримало відповідь про призупинення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні на даний момент, тоді як вирішення вказаних недоліків можливе лише після його відновлення», - повідомляли в АРМА у червні 2023 року.

«Карпатнафтохім» створений у 2004 році на базі потужностей калуського підприємства «Оріана». Завод спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропилену. Власником «Карпатнафтохіму» раніше був російський «Лукойл», зараз — нідерландська Karpaty Chemical, бенефіціари якої Ільхам Мамедов та Ігор Щуцький купили завод у «Лукойлу» після того, як він потрапив під санкції. Після початку російського вторгнення «Карпатнафтохім» зупинив роботу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.