У госпіталі помер прикарпатський захисник Василь Микицей

Помер 51-річний боєць з Калущини Василь Микицей. Про це повідомили у Калуській міській раді.

Захисник 5 грудня 2023 року отримав важкі поранення на позиціях під Гуляйполем Запорізької області. У лікарню потрапив у важкому стані. Лікарі не змогли врятувати йому життя.

Василь Микицей добровольцем став на захист рідної землі. 25 лютого 2022 року вступив до Калуського ТрО. Служив солдатом-стрільцем 79 батальйону 102 бригади. Вдома на нього чекала родина, Василь - батько трьох синів. Старший син також вірно служить Батьківщині в лавах Національної гвардії, середній - волонтерить, а молодший у числі молодшого юнацтва КМО СУМ в Україні.

Василь був учасником осередку СУМ. Офіційно став членом спілки у 2019 році. Був ініціатором заходів СУМ в Україні. 6 грудня 2022 року до Дня ЗСУ отримав «Хрест Сумівця-Бійця».

«Василь Микицей кілька років працював у виконавчих органах Калуської міської ради. Мешканці нашої громади його добре знали, бо він виконував важливі функції – захист прав споживачів. Був чудовим сім’янином, вірним товаришем та побратимом, завжди був готовий прийти на допомогу. Сміливий, волелюбний та вірний рідній Україні. Перебуваючи у першій лінії оборони, без страху та сумніву був готовий іти до кінця. І казав: «Я буду тут до Перемоги». Тепер Перемогу Василь Микицей зустріне вже на небесах. Щирі співчуття рідним Героя. Схиляємо голови у скорботній молитві. Вічна пам'ять і слава Героєві Василеві Микицею. Низький уклін за чесну службу і жертовний подвиг!», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.