Прикарпатці вручили підозру у вбивстві новонародженої дитини

За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури 18-річній місцевій мешканці повідомлено про підозру за фактом умисного вбивства своєї новонародженої дитини (ч. 1 ст. 117 Кримінального кодексу України).

«Слідством встановлено, що підозрювана народила хлопчика в домашніх умовах та без медичної допомоги. Після пологів вона нанесла удари по голові новонародженого немовляти, спричинивши набряк головного мозку, крововилив та закриту черепно-мозкову травму, від яких він помер. Відтак, переконавшись, що хлопчик не подає ознак життя, поставила його в поліетиленовий пакет, винесли з будинку та викинула. Тіло немовляти 5 грудня знайшов на своєму подвір’ї мешканець села Кропивника», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Як з’ясували правоохоронці, породілля – жителька цього ж села, яка приховувала свою вагітність від родичів та на обліку в медичному закладі не перебувала.

«Криміналісти Слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області, в ході проведення молекулярно-генетичного дослідження, вивели ДНК – профіль немовляти. А відтак встановили чоловічу стать дитини, підтвердили особу породіллі, а також встановили особу батька. Правоохоронці призначили ряд експертиз», - повідомили у поліції.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Калуського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.