Івано-Франківська облрада надасть фінансову підтримку комунальним підприємствам

Івано-Франківська обласна рада планує прийняти «Програму фінансової підтримки комунальних підприємств в умовах воєнного стану на 2024 рік».

Підтримку мають отримати: обласне комунальне підприємство «Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації», обласне комунальне підприємство «Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації», Івано-Франківський обласний навчально-курсовий комбінат житлово-комунального господарства, комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради «Про-Експерт», комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради «БУДІНВЕСТ».

«Відповідно до статутів комунальні підприємства здійснюють свою діяльність на основі самофінансування. Однак, у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану виникли проблеми з виплатою заробітної плати, оплатою комунальних послуг та енергоносіїв. Реалізація Програми дозволить зберегти робочі місця та не допустити виникнення заборгованості з виплати заробітної плати, оплати комунальних послуг та енергоносіїв», - йдеться у проєкті рішення.

Кошти виділяють для: збереження робочих місць; недопущення виникнення заборгованості з заробітної плати, обов’язкових платежів, комунальних послуг та енергоносіїв в умовах воєнного часу; забезпечення фінансової стабільності комунальних підприємств.

Загалом йдеться про 11,74 млн. гривень. Найбільшу суму отримає «Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації» (3,6 млн. гривень).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.