В Івано-Франківську скасували закупівлю FPV-дронів (оновлено)

Закупівля 500 FPV-дронів за кошти громади Івано-Франківська зірвалася.

27 листопада міський голова Руслан Марцінків повідомив, що визначена фірма-постачальник. Однак, за 10 днів договір з постачальником так і не підписаний. У тендерній документації вказано, що дрони мають поставити до 11 грудня.

«Чекаємо на дрони. Маємо переможця тендеру на 500 FPV дронів для захисників. На придбання партії оголосили публічні закупівлі. Все прозоро. Технічні характеристики прописали згідно з рекомендацій військових, в першу чергу тих, хто щодня має справу з дронами. Зараз маємо переможця… Насторожує те, що фірма не є виробником, а лише постачальниками… Також дещо сумнівно, що немає позитивного досвіду поставки такої великої партії дронів від переможця. Але закони публічних закупівель – найнижча ціна, що в принципі не завжди означає якість. А конкретно в цьому випадку – ключове якраз якісна і вчасна поставка. Сподіваємося на те, що фірма це усвідомлює та дійсно доставить потрібний та якісний товар», – зазначив Марцінків 27 листопада.

На проблемну закупівлю відреагував депутат Івано-Франківської міського ради Олексій Петечел.

Карета може перетворитися в гарбуз.

02.11 Руслан Марцінків анонсував закупівлю 1000 FPV дронів.

10.11 оголошено закупівлю першої партії на 500 шт.

21.11 за результатами конкурсу визначився можливий переможець - ТОВ Груп Інтрейд

27.11 визнано переможцем. Виконавчому комітету аж 7 днів знадобилося для вивчення документації (хоч там лише специфікацію перевірити)

02.12 кінцевий строк для оскарження і відповідно можливість для укладення договору. Але договір не укладено до сьогодні. Чому?

Дивною є і поведінка постачальника, який до 01.12 мав завантажити додаткові документи переможця (довідки про відсутність судимості, Реєстру НАЗК тощо), однак в системі їх немає. Чому? Дані документи точно є в наявності Переможця, бо він їх завантажував по закупівлі в Хмельницькому, де сьогодні підписали аналогічний договір.

Як бути далі?

1. Підписувати договір без документів, закривати очі на цей «недолік»?

2. Дискваліфіковувати і переходити до наступної, більш дорожчої пропозиції? (Це треба було зробити в понеділок)

3. Скасувати закупівлю через неможливість усунути порушення?

В будь якому випадку ми втрачаємо час, який дуже дорого нам коштує, - написав Петечел на своїй сторінці у Фейсбуці.

Після 13:00 7 грудня стало відомо, тендер скасували через «неможливість здійснення закупівлі унаслідок непереборної сили».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.