У Косівській ЦРЛ оновили неврологічне відділення

Після капітального ремонту у Косівській центральній районній лікарні запрацювало оновлене неврологічне відділення з інсультним блоком. Про це повідомили в Косівській РВА.

Тепер пацієнтам із церебро-васкулярними патологіями та гострим мозковим інсультом надаватимуть тут кваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу із застосуванням нових методів лікування, використанням досягнень сучасної медицини та передового досвіду провідних установ охорони здоров’я.

Для лікування хворих неврологічного профілю у відділенні розгорнули 30 ліжок, 12 з яких – для пацієнтів із діагнозом «Інсульт». Слід додати, що всі медичні ліжка у палатах є функціональними, половина з них з приводним регулюванням спинної та тазостегнової секцій. В інсультному блоці кожне ліжко обладнане медичною консоллю відмінної конструкції з під’єднаними монітором для спостереження за станом хворого, киснем та усією необхідною апаратурою.

У неврологічному відділенні з інсультним блоком для хворих облаштували максимально комфортні умови: для людей із обмеженими функціональними можливостями, у т.ч. після перенесеного інсульту, створили безбар’єрний простір, для їх потреб санвузли з душовими кабінами на поверсі є інклюзивними, всі необхідні предмети розташовані таким чином, щоб не доводилося докладати зусиль для їх використання. Подумали у відділенні і про створення належних умов для реабілітації хворих. Для відновлення втрачених здібностей пацієнтів та досягнення ними оптимального фізичного, когнітивного та соціального потенціалу тут функціонують реабілітаційний зал і кабінет когнітивної реабілітації.

Ремонтні роботи у відділенні тривали впродовж двох місяців. За цей час у неврології все переобладнали у відповідності до європейських стандартів.

Як розповідає завідувач неврологічним відділенням з інсультним блоком Косівської ЦРЛ Ірина Ониськів, адміністрація лікарні з розумінням віднеслася до необхідності оновлення відділення та повністю профінансувала відповідні роботи.

«Кошти, передбачені на оновлювальні роботи, ми використали максимально раціонально. У відділенні створили відповідні умови як для комфортного перебування і лікування пацієнтів, так й для роботи медиків. У неврології працюють 30 одиниць медичного персоналу, у т.ч. логопед та психолог. Все робимо для того, щоб медичні послуги тут надавалися якісно та професійно», - ділиться Ірина Ониськів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.