У Яремчі освятили нову церкву УГКЦ

30 листопада у Яремчі духовенство УГКЦ освятило новозбудованої церкви та дзвіниці у мікрорайоні Ямна. Про це повідомили в Коломийській єпархії УГКЦ.

Після чину освячення новозбудованої дзвіниці та нового дзвону відбувся чин освячення храму та жертовника, а відтак відбулась Архієрейська Божественна Літургія, яку молитовним співом супроводив хор церкви великомучениці Параскеви с. Фитькова Тисменичанського деканату.

Преосвященний владика Василій пригадав коротку історію посвячення храмів у с. Ямна: «Згадку про першу Ямненську церкву Пресвятої Трійці знаходимо в реєстрі церков Львівської єпархії 1708 року. У першій половині XVIII ст. в селі стояла ця невелика дерев'яна церква, посвячена у 1720-х роках. У 1766 році на її місці громада звела нову дерев'яну однобанну церкву гуцульського типу Святого Івана Милостивого. Вона позначена на карті 1783 року. У 1816 році церкву ґрунтовно відремонтували. Тоді ж звели нову дерев'яну дзвіницю. У 1980-х роках дахи церкви й дзвіниці були під гонтами. За деякими свідченнями, церква згадується як храм св. Арх. Михаїла і збудований в XVII – XVIII ст. У мешканців Ямної існує переказ, що старий іконостас у попередній дерев'яній церкві цього села зроблений з кедрини за гроші, які офірував на це Олекса Довбуш. Тепер ми маємо інший новий храм, який посвячений на честь «Всіх святих».

Опісля владика Василій за сприяння завершення будівництва храму вручив Патріаршу грамоту п. Андрію Мироняку, міському голові м. Яремче та вручив численні грамоти меценатам і жертводавцям за розбудову храму.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.