Зловмисники, які переправляли ухилянта через кордон, відбулись умовними термінами

Івано-Франківський міський суд виніс вирок двом фігурантам, які вчинили незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, сприяння їх вчиненню вказівками, усуненням перешкод, за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів.

Так, в період часу з 02.03.2023 по 26.04.2023, двоє фігурантів разом з іншими особами (матеріали відносно яких виділено у окреме провадження), маючи намір на організацію незаконного переправлення осіб виїзд яким з території держави під час дії правового режиму воєнного стану заборонений та які мали намір незаконно перетнути державний кордон України, з корисливих мотивів та з метою незаконного збагачення, організували незаконне переправлення через державний кордон громадянина України за грошові кошти у сумі 5000 доларів США, що згідно курсу НБУ становить 189 600 грн.

Схема полягала у внесенні до інформаційної системи «Шлях» недостовірних відомостей про особу, як нібито водія (найманого працівника).

26.04.2023 близько 02:00 автомобіль з фігурантами та ухилянтом під час незаконного переправлення через державний кордон України був зупинений працівниками правоохоронних органів у с.Шегині Львівської області.

У судовому засіданні обвинувачений 1 свою вину у вказаному кримінальному правопорушенні визнав повністю та беззастережно, підтвердив обставини вчинення кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті, згоду на застосування узгодженого виду покарання підтримав, а угоду про визнання винуватості від 22 листопада 2023 року просив затвердити. Наслідки укладення та затвердження угоди, вид покарання, який буде застосовано до нього в разі затвердження укладеної угоди, та виключні підстави оскарження вироку розуміє. У вчиненому щиро розкаявся.

У судовому засіданні обвинувачений 2 свою вину у вказаному кримінальному правопорушенні визнав повністю та беззастережно, підтвердив обставини вчинення кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті, згоду на застосування узгодженого виду покарання підтримав, а угоду про визнання винуватості від 22 листопада 2023 року просив затвердити. Наслідки укладення та затвердження угоди, вид покарання, який буде застосовано до нього в разі затвердження укладеної угоди, та виключні підстави оскарження вироку розуміє. У вчиненому щиро розкаявся.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.