Суд заочно виніс вирок жительці Луганщини, яка перейшла на бік ворога

Івано-Франківський міський суд виніс вирок жительці Луганщини, яка вчинила державну зраду, перейшовши на бік ворога.

«У 2014 році, громадянка України, умисно, добровільно, з метою вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності України, усвідомлюючи, що вона вчиняє державну зраду, вступила на військову службу до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. "ЛНР", зокрема в т.зв. "10-у окрему артилерійську бригаду 2-го армійського корпусу народної міліції "ЛНР", де зайняла посаду начальника фінансового відділу зазначеної бригади», - йдеться у вироку суду.

З 24.02.2022 року по даний час обвинувачена продовжує проходити військову службу на посаді начальника фінансового відділу т.зв. "10-ї окремої артилерійської бригади 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР", бере участь в організації проведення бойових дій проти Збройних Сил України, надає допомогу іноземній державі та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України.

Дослідивши всі докази по кримінальному провадженню, суд вважає, що вина обвинуваченої доводиться сукупністю письмових доказів, які були предметом дослідження в ході судового розгляду справи.

Суд визнав обвинувачену винною та призначив остаточне покарання за сукупністю злочинів у вигляді 15 (п'ятнадцяти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та інших органах виконавчої влади на строк 15 (п'ятнадцять) років та з конфіскацією майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченій рахуватимуть з моменту її затримання.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.