Влада Івано-Франківська програла ще один суд щодо центрального ринку

Колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду залишила без задоволення Апеляційні скарги Комунального підприємства «Муніципальні ринки» Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківської міської ради на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 21.06.2023 року.

Нагадаємо, що 2 грудня 2022 року Івано-Франківська міська рада прийняла рішення «відмовити в продовженні та припинити з 31.12.2022 року договір оренди №ДО-3493 від 23.01.2012р. нежитлових приміщень площею 14 167,72 кв.м, розташованих в цоколі та на першому поверсі будівлі критого ринку за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Дністровська, 5 укладений з товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий сервіс».

Орендар ТОВ «Торговий сервіс» оскаржило це рішення Івано-Франківської міської ради в судових інстанціях міста Львова (за місцем реєстрації суб'єкта господарювання).

21 червня 2023 року Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов ТОВ «Торговий сервіс» та визнав рішення міської ради незаконним.

«В матеріалах справи відсутні докази, які свідчать про вчинення передбачених Регламентом дій, щодо послідовного скликання позачергової сесії та вчинення дій направлених на дотримання Регламенту щодо розгляду питання «Про припинення договору оренди». Відтак, Івано-Франківська міська рада під час прийняття рішення №213-31 від 02.12.2022 року «Про припинення договору оренди» не дотрималася вимог передбачених Регламентом», - йдеться у Постанові Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Суд вирішив Апеляційні скарги Комунального підприємства «Муніципальні ринки» Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківської міської ради залишити без задоволення, а рішення Львівського окружного адміністративного суду від 21.06.2023 року у справі №380/1417/23 без змін.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.