Обговорили проблеми Калуського гірничопромислового району

Відбулось чергове онлайн засідання Міжвідомчої комісії для вирішення питання нормалізації ситуації у Калуському гірничопромисловому районі. Про це повідомив заступник голови Івано-Франківської ОВА Віталій Ільчишин.

Очолила засідання Олена Крамаренко – заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Участь взяли також й народні депутати.

На порядку денному - питання виконання протокольного рішення за результатами засідання, яке відбулося у липні цього року та напрацювання пропозицій до дорожньої карти ліквідації наслідків діяльності в Калуському гірничопромисловому районі.

Йшлося й про результати моніторингових досліджень техногенно-екологічного стану об’єктів Калуського гірничопромислового району та пропозицій проведення моніторингу на наступні роки.

За підсумками засідання:

  • прийняли рішення продовжити моніторингові дослідження ситуації об’єктів Калуського гірничопромислового району;
  • Фонду Держмайна України розробити дорожню карту правового врегулювання ситуації з метою підвищення інвестиційної привабливості проєкту;
  • науковцям та іншим членам Міжвідомчої комісії розробити заходи щодо можливих шляхів вирішення проблем Калуського гірничопромислового району.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.