Прикарпатські міграційники відправлять паспорт 18-річний дівчині у Китай

На прохання мешканки Івано-Франківська міграційна служба подбає про те, щоб 18-річна дівчина отримала свій паспорт у Китаї.

Декілька тижнів тому вона оформила в Україні ID-картку. Документ очікував на видачу у територіальному підрозділі, проте українка оформила відповідну заяву з проханням переслати паспорт до її фактичного місця перебування, достеменніше - до міста Гуанчжоу в Китайській Народній Республіці. Наразі документ спрямовано до МЗС України, тож за деякий час він надійде дипломатичною поштою за призначенням до Китаю.

«Подібна процедура пересилання паспортних документів за кордон для працівників міграційної служби Прикарпаття вже стала буденною. Відпрацьовано певний алгоритм дій, щоб на прохання людей паспорти були доставлені практично у будь-яку країну, де є дипломатичне представництво України. Цьогоріч з Івано-Франківська українцям у різні країни світу переслано понад півтисячі біометричних документів, у тому числі 336 закордонних паспортів. Географія широка: від сусідньої Польщі - до далеких Канади і США, а відтепер і до Піднебесної країни», - повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

Щоб отримати за кордоном паспортний документ, слід звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою про отримання у країні перебування закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому цей документ оформлявся.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.