На Івано-Франківщині податківці зібрали 250 млн. гривень податку на нерухоме майно

За січень-жовтень 2023 року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 251,7 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 123,4 мільйона гривень або майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

«Майже 55 відсотків загальної суми, а це 137,3 мільйона гривень, сплачено громадянами, які є власниками об’єктів нерухомості. Решта 114,4 мільйона гривень – сплатили юридичні особи. Нагадаємо, що платниками податку на нерухоме майно є юридичні особи та громадяни, які мають у власності житлову та нежитлову нерухомість», - йдеться у повідомленні.

Громадяни сплачують податок за квартиру, площа якої перевищує 60 кв.м і будинок площею більше 120 кв.м. Якщо фізична особа володіє об’єктами нерухомого майна різних типів - податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м.

За наявності квартири, загальна площа якої перевищує 300 кв. м або будинку загальна площа якого перевищує 500 кв. м додаткового сплачується 25 тис. грн за кожен об’єкт нерухомості об’єкта.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.