В університетській клініці ІФНМУ обладнали палату інтенсивної терапії

Палату інтенсивної терапії в Університетській клініці Івано-Франківського національного медичного університету облаштували сучасним обладнанням. Про це повідомили в пресслужбі ІФНМУ.

Тепер там не тільки надаватимуть якісну невідкладну допомогу пацієнтам, але ще й навчатимуть студентів професійних практичних навичок за новітніми стандартами світового рівня.

Виконувач обов’язків ректора ІФНМУ Микола Островський подякував за оперативність в облаштуванні палати інтенсивної терапії керівнику кафедри анестезіології та інтенсивної терапії професору Івану Тітову та його команді.

«Дуже важливо, що ця палата буде не тільки лікувальним осередком, але й використовуватиметься для навчання наших студентів та викладачів і лікарів за світовими новітніми стандартами. Дякую соратникам за ідеї і пропозиції, які є рушійною силою позитивних змін. Завжди готовий підтримати важливі проєкти, які сприяють не тільки покращенню якості надання медичних послуг, але й забезпечують належні умови підготовки професійних медичних кадрів світового рівня», - сказав Островський.

За словами завідувача кафедри анестезіології та інтенсивної терапії ІФНМУ професора Івана Тітова, тепер уже із будь-яким невідкладним станом пацієнта, який виникає у клініці, можна справитися у цій палаті інтенсивної терапії.

«Палату оснащили необхідним медичним обладнанням. Тут є кисневий концентратор, приліжкові кардіомонітори, дихальний апарат, дифібрилятор. Маємо пристрої, які використовуються при дихальній недостатності: апарати CPAP, як і BiPAP. Весь набір необхідних ліків, глюкометр, інфузомат, пристрій, який дозволяє дуже точно дозувати ліки. Є все для підтримання вільної прохідності дихальних шляхів, є набір для інкубації, такий же набір є у приймальному покої. Маємо також новітні пристрої, які дозволяють віддалено контролювати стан пацієнта: завантажується додаток на телефон, і хворий постійно під контролем лікаря. Ми таке оснащення широко використовуємо при наданні допомоги ЗСУ, в себе в реанімації ОКЛ, а тепер є уже і тут. Такі пристрої використовують в клініці Феофанії, де є багато поранених військових», - розповів Іван Тітов.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.