У Ворохті відкрили новий гуцульський музей

8 листопада, на вулиці Б. Хмельницького у селищі Ворохті відбулося відкриття приватного музею родини Зарецьких. Про це повідомили у Ворохтянській селищній раді.

У ньому туристи та місцеві жителі можуть розглянути старовинні предмети гуцульського побуту: хустки та вишиті рушники, яким понад 100 років, бербениці, сорочки, кептарі та багато іншого. Тут також є старовинний верстат, якому вже близько 80 років. Він повністю працюючий, за словами екскурсовода Ірини Зарецької. Проте вони у пошуках сировини, тому що хочуть спробувати верстати саме на ньому і показати відвідувачам музею, як створюється традиційний гуцульський ліжник.

Одними з найцікавіших експонатів закладу є дві трембіти, які виготовили майстри з Верховинщини. Покаже та розкаже історію цього найдовшого у світі інструменту голова сім’ї Михайло Броніславович.

«Концепція музею у тому, що тут з’єднується два світи: світ гуцулів, гуцульської хати, побуту та звичаїв разом з лісовим духом та мешканцями лісу. Адже життя гуцулів не можливе без лісу, а ліс не може бути без людей» - розповідає Ірина.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.