Зловмисниці, які обікрали домогосподарство на Калущині, відбулись умовними термінами

Калуський міськрайонний суд виніс вирок трьом жителькам Волині, які вчинили крадіжку поєднану із проникненням до житла, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах та в умовах воєнного стану.

3 серпня 2022 року троє обвинувачених попросили родича відвезти їх до Івано-Франківська. 4 серпня вони вирушили до с. Перекоси Войнилівської ТГ Калуського району.

Прибувши до домоволодіння одна із жінок зайшла до літньої кухні, де виявила чоловіка, якому запропонувала поворожити, однак останній відмовився та попросив покинуту територію домоволодіння.

Користуючись тим, що чоловік залишився у літній кухня, жінки проникли у хату за допомогою ключа, який віднайшли попередньо у коморі в приміщенні літньої кухні.

З хати викрали 8 000 доларів США, 20 000 польських злотих, ювелірні вироби. Після чого покинули місце вчинення кримінального правопорушення та викраденим майном розпорядились на власний розсуд, чим довели свій злочинний умисел до кінця.

Троє обвинувачених уклали угоди про визнання винуватості.

Потерпіла та її представник в останнє судове засідання не з'явилися, однак 03.10.2023 вона подала суду заяву, що їй відшкодована завдана злочином шкода, претензій до обвинувачених не має, просила не призначати їм покарання, пов'язане з обмеженням чи позбавленням волі.

«Під час розгляду справи встановлено, що порушень прав, свобод чи інтересів сторін або інших осіб не встановлено, затвердження даної угоди не суперечить інтересам суспільства», - йдеться у вироку суду.

Суд затвердив угоди про визнання винуватості.

Суд визнав обвинувачених винними та призначив кожній 5 років позбавлення волі. Водночас, звільнив їх від відбування покарання з іспитовими строками 2-2,5 років.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.