Житель Долини побив до смерті співмешканку

8 листопада 2023 року, слідчий суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 42-річному жителю міста Долини, який обґрунтовано підозрюється в умисному спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть його співмешканки.

«4 листопада 2023 року, близько 21.30 потерпіла прийшла в квартиру до підозрюваного, який є її знайомий, де разом вживали алкоголь. Вже за пів години виник словесний конфлікт після якого підозрюваний наніс співмешканці кілька ударів руками в область голови, чим спричинив їй тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, крововилив під оболонки головного мозку, набряку та с тискання головного мозку , в результаті чого за два дні потерпіла померла», - повідомили у Долинському районному суді.

У судовому засіданні підозрюваний просив обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або альтернативний запобіжний захід у вигляді застави, вказавши, що на утриманні має дітей, він проходить військову службу, має офіційний дохід та міцні соціальні зв'язки, наміру ухилятися від органів прокуратури та суду не має, свою причетність до дій, у вчиненні яких йому пред’явлено підозру, визнає та жодним чином не бажає перешкоджати розслідуванню кримінального провадження.

«Слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав вважати, що застосування підозрюваному більш м'якого запобіжного заходу, а ніж тримання під вартою не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України, оскільки він підозрюється у вчиненні тяжкого злочину в стані алкогольного сп’яніння із застосуванням насильства, що спричинило смерть потерпілої. Дані обставини є істотними та такими, що виправдовують тримання підозрюваного під вартою, що згідно з практикою Європейського суду з прав людини повинно забезпечити високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів. Тож підозрюваний очікуватиме завершення досудового розслідування під вартою», - йдеться у повідомленні.

Фото - ілюстративне

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.