Василь Матійчук посмертно отримав звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв загиблому воїну Василю Матійчуку із Хімчина Рожнівської територіальної громади звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Про це повідомили в Косівській РВА.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові», - йдеться в Указі Глави держави від 29 вересня 2023 року №640/2023.

Василь Матійчук воював у складі 74 окремого батальйону 102-ої окремої бригади територіальної оборони аеророзвідником. За допомогою безпілотників успішно проявив себе як коригувальник вогню: на його рахунку десятки збитих ворожих дронів та бойової техніки окупанта.

Днями Президент України Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» матері військовослужбовця, удостоєного звання Героя України посмертно.

«Відрадно материнському серцю усвідомлювати, що син – Герой України. Але ніяка нагорода не замінить матері найдорожчого у світі сина», - ділиться Любов Матійчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.