В Івано-Франківську засудили бойовика «лнр»

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю с.Петрівського Краснолуцького району Луганської області, який вчинив державну зраду, а саме перейшов на бік ворога.

У липні 2021 року обвинувачений добровільно прибув до пункту збору мобілізованих т.зв. лнр, чим надав добровільну згоду на проходження так званої військової служби у підрозділах незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «лнр», створеного, підпорядкованого, керованого та фінансованого державою-агресором російською федерацією. Цього ж дня, його зараховано до списків особового складу 7-ї окремої мотострілецької бригади 1-го окремого мотострілецького батальйону 1-ї роти на посаду стрільця.

«У період з 07.07.2021 року по 28.12.2022 року обвинувачений, діючи на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності України забезпечував виконання обов'язків військової служби у незаконних збройних формуваннях окупаційної адміністрації російської федерації, вчиняв підривну діяльність проти України», - йдеться у вироку суду.

28 грудня 2022 року обвинувачений взятий в полон військовослужбовцями Збройних Сил України.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю, підтвердив обставини вчинених кримінальних правопорушень відповідно до викладеного в обвинувальному акті. Щиро розкаявся у вчиненому, усвідомив незаконність своїх дій, активно сприяв досудовому розслідуванню, просив призначити найм'якше покарання.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив остаточне покарання у виді 15 (п'ятнадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією усього майна та з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 15 (п'ятнадцять) років.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.