Прикарпатку, яка вкрала телефон у лікарні, засудили до 5 років ув’язнення

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок уродженці села Вижнього Березова, яка вкрала мобільний телефон у медичному закладі.

30 квітня 2022 року обвинувачена перебувала у Коломийській ЦРЛ. Вона викрала мобільний телефон у неповнолітньої пацієнтки закладу. Вартість телефона - 1875 гривень.

Місце вчинення кримінального правопорушення покинула, викраденим майном розпорядилась на власний розсуд.

Обвинувачена добровільно та свідомо визнала вину безпосередньо у судовому засіданні. Вказані в обвинуваченні обставини вона не оспорювала і просила визнати недоцільним дослідження доказів щодо таких обставин.

Обвинувачена - одружена; має 4-х неповнолітніх дітей, з яких щодо 3-х позбавлена батьківських прав. Раніше - судима. Зокрема: вироком Косівського районного суду від 31.05.2022 року (набрав законної сили: 01.07.2023 року) була визнана винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 статті 185 КК України та їй було призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі, з іспитовим строком 1 рік, але ухвалою того ж суду від 28 квітня 2023 року (набрала законної сили: 06.05.2023 року) у зв'язку із порушенням покладених на неї судом обов'язків, звільнення від відбування покарання з випробуванням було скасовано і направлено обвинувачену для відбування покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні нею кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п'ять) років.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.