Онищук пропонує придбати житло двом прикарпатським спортсменам

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук підписала звернення до обласної ради щодо виділення коштів для придбання житла двом прикарпатським спортсменам.

Йдеться про учасників Олімпіад - стрибуна з трампліна Євгена Марусяка та легкоатлетки Ганни Шевчук, які в області очолюють спортивний рейтинг за здобутками на світових змаганнях.

Зазначимо, що Євген Марусяк з Верховинщини є майстром спорту України міжнародного класу, член збірної команди України зі стрибків на лижах з трампліна, учасник XXIV зимових Олімпійських ігор у Китаї, учасник Чемпіонату світу зі стрибків на лижах та Європейських ігор, автор національного рекорду зі стрибків на лижах з трампліна на літньому Гран-прі.

На етапі в румунському Ришнові посів історичне для збірної України 7 місце.

Ганна Шевчук з Калуша - майстер спорту України міжнародного класу, член збірної команди України з легкої атлетики, учасниця ХХХІІ літніх Олімпійських ігор у Японії, учасниця Командного чемпіонату Європи зі спортивної ходьби, учасниця чемпіонату світу з легкої атлетики, командного чемпіонату Європи.

"Наші видатні спортсмени наразі не мають власного житла. Тож сподіваємося, що таку ініціативу підтримає депутатський корпус і буде спрямовано по 750 тис.грн з обласного бюджету для будівництва чи придбання житла", - зазначила керівниця області.

До слова, в Івано-Франківській області є відповідна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури та спорту на 2022-2026 роки та Положення про надання допомоги для вирішення житлово-побутових питань кращим спортсменам та тренерам Івано-Франківської області.

"Спільно маємо підтримати наших спортсменів за їхню багаторічну працю та вагомі досягнення на славу Україні", - наголосила Світлана Онищук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.