На Снятинщині виявили підпільний цех, де виробляли цигарки без акцизів

Четверо мешканців Івано-Франківської області організували діяльність підпільних цехів із повним циклом виготовлення товарів підакцизного зразка. Відпуск товару відбувався гуртовими партіями через поштові відправлення або з безпосередньо з конвеєра.

«За даними поліцейських, четверо місцевих мешканців Снятинського району, віком від 31 до 52 років, налагодили тютюновий «бізнес» на території власних домогосподарств. Так, у трьох теплицях, загальною площею понад 1000 квадратних метрів, фігуранти вирощували тютюн, з якого надалі виготовляли цигарки. Збували підакцизний товар гуртовими партіями за допомогою мережі одного із поштових перевізників і безпосередньо з власних помешкань. Оперативники та слідчі провели обшуки за місцями виробництва, проживання фігурантів та у складських приміщеннях. Вилучили 3,2 тонни тютюну, 18 500 гільз цигарок для набивання подрібненим тютюном та пристрої для виготовлення підакцизних товарів. Загальна вартість виученого сягає мільйона гривень», - повідомили у поліції.

Після проведення низки експертиз та процесуальних заходів прийматиметься рішення про повідомлення підозр усім учасникам злочинного «бізнесу».

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.