АМКУ оштрафував «Прикарпаттяобленерго» за зловживання монопольним становищем

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 31 жовтня 2023 року визнала порушенням законодавства про захист економічної конкуренції бездіяльність приватного акціонерного товариства «Прикарпаттяобленерго» (Івано-Франківська обл.).

«За результатами аналізу матеріалів, отриманих Відділенням під час розгляду Заяви фізичної особи та розслідування справи, було доведено, що бездіяльність АТ «Прикарпаттяобленерго», яка полягала у не приєднанні електроустановок замовника до власних місцевих (локальних) електричних мереж, у терміни, передбачені договором, є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на відповідному ринку. Ці дії призвели до ущемлення інтересів споживача, яке було б неможливим за умов існування значної конкуренції на ринку», - повідомили в Західному міжобласному територіальному відділення АМКУ.

Під час розгляду справи АТ «Прикарпаттяобленерго» повідомило, що послуги з приєднання електроустановок замовника, згідно з укладеним договором про стандартне приєднання до електричних мереж систем розподілу на об’єкт замовника, надані в повному обсязі.

Однак дії відповідача було визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Тому колегія Західного МТВ АМКУ оштрафувала його на 50 000 гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.