АМКУ оштрафував дві фірми, які змовились під час тендерів на ремонт доріг

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 31 жовтня 2023 року ухвалила рішення про наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «ПМК-89» та товариством з обмеженою відповідальністю «Прикарпаття інвест груп» під час їхньої спільної підготовки та участі у 2020 році в чотирьох процедурах закупівель робіт з капітального ремонту дорожнього покриття в Івано-Франківській області. Сумарна вартість закупівель – 1 826 930 гривень.

«Відділення під час розгляду справи довело, що ТОВ «ПМК-89» та ТОВ «Прикарпаття інвест груп» під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. Про це свідчить низка встановлених фактів. На їх основі адміністративна колегія Західного МТВ визнала дії обох компаній порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів. На ТОВ «ПМК-89» та ТОВ «Прикарпаття інвест груп» за вказані порушення накладено штрафи у розмірі 272 000 гривень (сумарно) на кожного», - повідомили в Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Нагадаємо, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.