На сесію Івано-Франківської облради винесли 30 питань

На чергову 26-ту сесію Івано-Франківської обласної ради винесено 30 питань. Такий проєкт порядку денного до розгляду депутатського корпусу рекомендувала президія обласної ради. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської облради.

Першими депутатам пропонується схвалити звернення обласної ради. Вони стосуються присвоєння звання Герой України командиру відділення 128-ї окремої Закарпатської гірсько-штурмової бригади Михайлові Романюку (посмертно) та щодо зміни умов обігу земель сільськогосподарського призначення при впровадженні другого етапу ринку землі.

Відповідно до плану роботи керівники профільних департаментів обласної державної адміністрації представлять депутатському корпусу інформацію про забезпечення оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, про стан забезпечення органами місцевого самоврядування соціального захисту дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, про стан забезпечення стоматологічною допомогою населення області.

Депутатам також буде запропоновано схвалити внесення змін до трьох обласних програм та до обласного бюджету на 2023 рік, а ще – представлено інформацію про хід виконання двох програм. Йдеться про Регіональну цільову програму надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, військово-патріотичного виховання молоді на 2021-2025 роки та обласну програму підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували чи перебувають у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися і залучаються та брали і беруть безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2026 роки.

Водночас, до проєкту порядку денного сесії включено низку питань, які регулюють кадрові, майнові та земельні відносини.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.