У Бурштині відкрили анотаційні дошки бійцям Богдану Пархуцю та Ярославу Сахаруку

24 жовтня у Бурштинському ліцеї №2 урочисто відкрили анотаційні дошки та вшанували пам’ять ще двох Героїв, учасників російсько-української війни - Богдану Пархуцю та Ярославу Сахаруку, які героїчно загинули на сході України, захищаючи рідну землю. Про це повідомили в Бурштинській міській раді.

«Звичайні хлопці, які навчалися у цій школі, ходили цим подвір'ям та мали багато мрій та планів… А коли почалася війна - стали на захист Батьківщини. І героїчно загинули, захищаючи рідну землю! Я не знаю, якою буде перемога, але я точно знаю, що вона буде… Ми пишаємося ними, мусимо завжди пам’ятати їх подвиг і дякувати нашим захисникам», - звернувся до присутніх секретар ради Роман Іванюк.

У перші дні початку повномасштабної війни Ярослав Сахарук, не маючи ні військової освіти, ні строкової служби в армії, залишивши трьохмісячного синочка та дружину, пішов добровольцем до Збройних Сил України. А тепер уже майже дворічний синочок Ромчик, дивлячись на фото батька, посміхається та кличе тата… 24 березня 2022 року Ярослав прийняв присягу на вірність Україні та українському народові, а вже з 15 квітня 2022 року його перевели на передову у Харківську область, наприкінці лютого 2023 року – на Лиманський напрямок.

Всі свої знання, сили, винахідливість та ініціативу, весь свій досвід використовував у боротьбі з ворогом для Перемоги України. За короткий час на війні пройшов шлях від рядового до старшого солдата та став командиром 1-го стрілецького відділення 2-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти військової частини А7091 Збройних Сил України. 13 серпня 2023 року Ярослав Сахарук загинув неподалік від населеного пункту Невське, Луганської області, під час артилерійського обстрілу при виконанні бойового завдання.

Ще один молодий хлопець, із щирою усмішкою – Богдан Пархуць. У 2018 році таємно, щоб не засмучувати рідних, захищав свою країну в добровольчому батальйоні в зоні АТО. Уже 2 березня Богдан вступив до тероборони. Був кулеметником 102 бригади, 75 батальйону, 2 роти. Незабаром отримав присвоєння «молодшого сержанта». Під час служби врятував життя багатьох хлопців, після чого став бойовим медиком.

Богдан – це людина, яка завжди казала, «все буде добре, в мене також все добре, скоро приїду, люблю». Але доля вирішила за нього. Героїчно загинув під час виконання бойового завдання 12 липня 2023 року поблизу н.п Гуляйполе, Запорізської області, захищаючи нас, і всю Україну від російської агресії, внаслідок чого отримав поранення несумісні з життям.

«Ці молоді хлопці, наші Герої назавжди залишаться в наших серцях доброзичливими, усміхненими, чесними, порядними, відповідальними, великими патріотами України. Пишаємося ними, їх незламністю, мужністю та самовідданістю. Вічна пам’ять та слава!», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.