«Приватбанк» судиться за землі на «Буковелі»

Загалом прокуратура Івано-Франківської області має позови до державного банку щодо трьох ділянок у Буковелі. У липні цього року банк відстояв своє право власності на одну із них, здобувши перемогу у суді.

25 жовтня 2023 року в Яремчанському міському суді Івано-Франківської області будуть розглянуті дві справи за позовом прокуратури області щодо повернення у державну власність земельних ділянок в Буковелі.

«Обласна прокуратура подала позови до Поляницької сільської ради Надвірнянського району, фізичних осіб та ПриватБанку, за участі третіх осіб: ТОВ «Зірка Буковелю» та НБУ щодо повернення земельних ділянок в с. Поляниця, що належать ПриватБанку, у державну власність в особі Державного агентства лісових ресурсів України. Тобто, у межах цих справ прокуратура Івано-Франківської області оскаржує право власності ПриватБанку на земельні ділянки - всупереч положенням процесуального законодавства. За словами юристів ПриватБанку, склалася парадоксальна ситуація, коли представники державної влади зі спливом більш, ніж 20 років, намагаються захистити інтереси держави, позбавивши державний банк права власності не лише на землю, але й на майно, що були набуті ним у законний спосіб на підставі відплатного правочину. Ця справа може призвести до втрати права власності банку на об'єкти курортного комплексу “Буковель”, що завдасть значних збитків державі в особі державного банку», - йдеться у повідомленні «Приватбанк».

Нагадаємо, що держава в особі «Приватбанку» отримала майно туристичного комплексу «Буковель» після націоналізації банківської установи. Об'єкти ТК «Буковель» перебували у заставі банку і перейшли державі. Однак, колишні власники «Приватбанку» (Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов) користуються майном на підставі орендної угоди, умови якої невідомі.

Зазначимо, що держава вклала 155 млрд. гривень для порятунку «Приватбанку».

Колишній співвласник «Приватбанку» Ігор Коломойський перебуває в СІЗО , оскільки СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили йому про підозру в заволодінні 5,8 млрд грн «Приватбанку».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.