В Івано-Франківську встановили анотаційні дошки Сергію Морозу та Руслану Бережному

18 жовтня на фасаді Ліцею № 20 встановили дві пам'ятні дошки випускникам, що у свій час стали на захист Батьківщини.

Сергій Мороз, позивний «Фрост» - військовий капелан, парамедик у Медичний батальйон Госпітальєри, волонтер. У січні 2015 р. увійшов до складу медичного батальйому УДА - «Госпітальєри», як водій-парамедик, капелан. З 2016 по 2017 роки був старшим інструктором вишкільного центру батальйону. Увесь цей час Сергій працював на першій лінії - селища Широкіно, Піски (Донецька обл), де і був травмований. Опісля був змушений припинити активні ротації та зайнятися волонтерством.

Руслан Бережний, позивний «Маестро» - гранатометник 109 окремого батальйону 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс». У 2014 році, записавшись до 5-го добровольчого батальйону «Прикарпаття», він вирушив боронити свою Батьківщину у зону АТО, а після розформування рідного батальйону продовжив службу у складі 15 батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади. На фронті був гранатометником, а у вільний від боїв час піднімав бойовий дух своїх побратимів грою на гітарі, за що отримав позивний «Маестро».

Рано-вранці 24-го лютого Руслан був у військкоматі, де його зарахували до 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону Коломийської 10-ї гірсько-штурмової бригади. Загинув Руслан Бережний 22 березня у Київський області поблизу с. Слобода Кухарська.

«Вічна та світла пам`ять усім загиблим Захисникам України! Слава Україні! Героям слава!», - повідомили в пресслужбі Івано-Франківської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.