У Долині встановили анотаційну дошку бійцю Тарасу Лавріву

На фасаді Долинської дитячої художньої школи відкрили та освятили анотаційну дошку загиблому Тарасові Лавріву. Про це повідомили в Долинській міській раді.

З 2018 року займав посаду в/о директора художньої школи, а з серпня 2021 року став її директором.

В перші дні війни Тарас Олегович пішов добровольцем до ЗСУ, в складі легендарного полку «Азoв», брав участь у обороні та боях за Київ. Пізніше разом із найкращими воїнами полку відправився у найважчу та найгарячішу точку оборони України - Маріуполь.

Зі спогадів дружини Юлії: «Він завжди хотів воювати. Не просто стріляти, ходити у камуфляжі — він хотів боронити країну. Він говорив: "Я готовий померти за Україну".

10 квітня Тарас героїчно загинув від вогнепального поранення у бою з ворогом під час виконання місії по деблокаді Маріуполя. Тіло було ідентифіковано у жовтні 2022 р.

Пізніше в крематорії у Києві відбулась кремація останків Тараса Лавріва.

Прах поховано 29 жовтня в м. Долина.

Нагороджений відзнакою Головного управління розвідки Міністерства оборони України №2914 від 13.12.2022 р. «За мужність при виконанні спецзавдань», посмертно.

«Вічна слава та пам‘ять нашому Герою! Хай спогад про його подвиг житиме вічно і передається з покоління в покоління як символ мужності, незламності, відданості своїй країні», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.