Суд оштрафував адміна Телеграм-каналу, який повідомляв про місця роздачі повісток

Івано-Франківський міський суд виніс вирок адміністратору Телеграм-каналу з роздачі повісток, який перешкоджав законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

25 серпня 2022 року обвинувачений, бажаючи перешкодити такій законній діяльності на території Вінницької області з корисливих мотивів, сприяючи таким чином громадянам України, які ухиляються від призову та/або мобілізації, що шкодить національній безпеці України, перебуваючи за місцем свого проживання в Івано-Франківську, створив в соціальній мережі Telegram інформаційний канал, в описі якого зазначив наступне: "Бачили де роздають? Пишіть сюди...", при цьому залишившись власником та єдиним адміністратором вищезазначеного Telegram-каналу та з метою повного контролю над вмістом розповсюджуваних повідомлень.

«Таким чином, із змісту функціонального призначення інформаційного каналу встановлено, що обвинувачений чітко усвідомлював, що розміщуючи інформацію про вручення повісток працівниками центрів комплектування та соціальної підтримки з метою уникнення громадянами України призову на військову службу, він перешкоджає законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період та бажав настання суспільно небезпечних наслідків», - йдеться у вироку суду.

На Телеграм-канал підписалось більше 17 тисяч користувачів.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вказаному кримінальному правопорушенні визнав повністю та беззастережно, згоду на застосування узгодженого виду покарання підтримав, а угоду про визнання винуватості від 09.08.2023 року просив затвердити.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.114-1 КК України та призначив покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України - штраф в розмірі 6 000 (шість тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 102 000 (сто дві тисячі) гривень, без конфіскації майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення з підстав, передбачених ч.4 ст.394 КПК України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.