Прикарпатка, яка возвеличувала окупантів, отримала три роки тюрми

Тисменицький районний суд виніс вирок прикарпатці, яка поширила матеріали, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація окупантів.

У червні 2022 року громадянка України, будучи прихильницею встановлення контролю Російської Федерації над політичними та економічними процесами в Україні, вирішила послідовно, умисно поширювати у соціальній мережі «Однокласники» матеріали, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію РФ проти України.

Зокрема, вона опублікувала допис про встановлення поблизу Маріуполя портретів бойовиків «днр» Мотороли, Захарченка та інших. Таким чином, у публікації міститься глорифікація учасників збройної агресії Російської Федерації проти України.

Обвинувачена в судовому засіданні повністю визнала свою вину у висунутому обвинуваченні і пояснила, що в м. Івано-Франківську вона проживає з 1967 р., у с. Ганнусівці - протягом восьми років. Аккаунтом в «Однокласниках» користувалась, бо таким чином спілкувалась з рідною тіткою, яка проживала в Росії. За її словами, вона дійсно поширювала матеріали, в яких містилися виправдовування та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України. Підтвердила обставини вчинення злочинів, викладені в обвинувальному акті. У скоєному щиро покаялася, попросила вибачення за скоєне.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 436-2, ч.3 ст. 436-2 КК України, та призначив їй остаточне покарання за сукупністю злочинів - три роки позбавлення волі без конфіскації майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з часу проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Тисменицький районний суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.