В Івано-Франківську заочно засудили бойовика «лнр»

Івано-Франківський міський суд виніс вирок громадянину України, який у березні 2022 року добровільно вступив на службу до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «лнр».

З березня 2022 року обвинувачений неодноразово брав участь у бойових зіткненнях проти Збройних Сил України, переважно на території Луганської області, де на даний час продовжує вищевказану протиправну діяльність.

«Обвинувачений умисно перейшовши на бік ворога в період воєнного стану, надаючи допомогу іноземній державі та її представникам у проведення підривної діяльності проти України, на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, вчинив державну зраду», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України, та призначив остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - у виді позбавлення волі на строк 15 (п'ятнадцять) років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 15 (п'ятнадцять) років.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з часу, коли він буде фактично затриманим.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.