Франківець, який вкрав у магазині портативну колонку, отримав більше 5 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Івано-Франківська, який скоїв крадіжку з магазину техніки.

3 липня 2023 року біля 11:00 обвинувачений прийшов до магазину електроніки, з вітрини взяв портативну акустику вартістю 1300 гривень,яку заховав у полімерний пакет, який мав при собі. Після цього, з викраденим товаром, не сплативши його вартість, покинув приміщення магазину.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті. За його словами, він знав, що це майно йому не належить і що у країні діє воєнний стан. Приніс колонку додому, де вона на даний час не знає, можливо загубилась під час ремонту. Хотів повернути кошти після того, як повідомили про підозру, але не повернув, бо хворіє дружина. Має намір ці кошти повернути.

«Призначаючи покарання обвинуваченому, суд відповідно до вимог ст.65 КК України враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке відповідно до ст.12 КК України є тяжким злочином, дані про особу винного, зокрема те, що обвинувачений раніше судимий 14.11.2022 вироком Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області за ч.4 ст.185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки, вчинив аналогічне попередньому кримінальне правопорушення під час іспитового строку за попереднім вироком, одружений, неповнолітніх і малолітніх дітей не має, на даний час не працює, є інвалідом ІІІ групи, що не оспорюється учасниками судового провадження, на обліках лікарів нарколога та психіатра не перебуває; щире каяття як обставину, що пом'якшує покарання, та відсутність обставин, що обтяжують покарання», - йдеться у вироку суду.

Як вбачається з досудової доповіді про обвинуваченого, беручи до уваги інформацію, що характеризує обвинуваченого, його спосіб життя, історію правопорушень, а також високий рівень ризику вчинення повторного кримінального правопорушення та середній рівень небезпеки для суспільства, орган пробації вважає, що виправлення цієї особи без позбавлення або обмеження волі може становити небезпеку для суспільства, у тому числі для окремих осіб.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, та призначив йому покарання - позбавлення волі на строк п`ять років три місяці. На підставі ст.71 КК України шляхом часткового приєднання невідбутого покарання за попереднім вироком Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 14.11.2022 до призначеного покарання, остаточно визначив йому покарання за сукупністю вироків позбавлення волі на строк п`ять років чотири місяці.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з часу фактичного затримання для виконання покарання за цим вироком. До набрання вироком законної сили запобіжний захід домашній арешт залишити без змін.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.