У Верховині реконструюють лікарню за 471 млн. гривень

Комунальне некомерційне підприємство «Верховинська районна лікарня Верховинської районної ради» визначило підрядника реконструкції лікарні в селищі Верховині (вулиця Невестюка, будинок 2).

Єдиним учасником і переможцем тендера стало ТОВ «Промбудсервіс-Косів».

Вартість робіт становить 471,46 млн. гривень.

Планується, що роботи завершать до кінця 2026 року.

Закупівля викликала інтерес Управління Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області.

«Яким чином та на підставі яких документів Замовником здійснено обґрунтування розміру бюджетного призначення, технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та визначено його очікувану вартість? Пояснення необхідно надати через електронну систему закупівель протягом трьох робочих днів з дня оприлюднення цього запиту. При цьому, до пояснень необхідно долучити їх документальне підтвердження. Повідомляємо, що відповідно до норм статті 351¹ Кримінального кодексу України за перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю, зокрема за невиконання службовою особою законних вимог органу державного фінансового контролю, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації, встановлена кримінальна відповідальність», - йдеться у повідомленні Управління Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області.

Згодом замовник оприлюднив пояснення.

«На Ваш моніторинг повідомляємо, що технічні, якісні та кількісні характеристики, а також очікувану вартість визначено на підставі проектно-кошторисної документації розробленої спеціалізованою організацією, яка пройшла експертизу та отримала позитивний висновок», - повідомили у лікарні, додавши звіт львівської фірми «Євроекспертиза» та зведений кошторис.

Відтак, на сторінці закупівлі з'явилось повідомлення «Порушення не виявлено».

За даними Youcontrol, засновниками ТОВ «Промбудсервіс-Косів» є жителі Косівщини Тинкалюк Володимир Миколайович, Харук Ігор Юрійович, Костирко Степан Іванович.

За даними Опендатабот, ТОВ «Промбудсервіс-Косів» у 2022 році отримало доходів на суму більше 54 млн. гривень.

Фото зі сторінки КНП «Верховинська районна лікарня Верховинської районної ради» у Фейсбуці

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.