Таксист, який скоїв ДТП в Івано-Франківську, отримав рік позбавлення волі

Івано-Франківський міський суд виніс вироку уродженцю Калуша, який скоїв ДТП в Івано-Франківську.

Обвинувачений вже мав судимість за вбивство та незаконне поводження зі зброєю.

2 грудня 2022 року близько 23:40 обвинувачений намагався виїхати з другорядної вулиці Дорошенка на вулицю Довженка. Пребуваючи в стані наркотичного сп`яніння, що значно знижує реакцію і унеможливлює здатність належним чином реагувати на зміну дорожньої обстановки, зіткнувся з іншим легковим автомобілем.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю та беззастережно, підтвердив всі без винятку викладені в обвинувальному акті обставини. Суду пояснив, що 12 грудня 2022 року близько 23год. він, таксуючи на автомобілі «Рено Логан», який належить таксомоторній фірмі, взяв пасажира. Їдучи з вул. Дорошенка на вул. Довженка в м. Івано-Франківськ він виїжджав з другорядної дороги на головну, де не помітив інший автомобіль марки «RENAULT MEGANE» і допустив з ним зіткнення. Він не надав перевагу в русі цьому автомобілю, це сталося випадково, він цього не бажав. В результаті ДТП пасажир його автомобіля отримав тілесні ушкодження. За кілька днів до події він курив марихуану. Крім цього, він хворіє і йому роблять уколи по рецепту, які містять наркотичні речовини. Пояснив, що належні висновки собі зробив, завдані збитки потерпілому добровільно відшкодував, у вчиненому щиро каявся та просив суворо не карати.

Суд обмежився допитом обвинуваченого, дослідженням письмових доказів, які характеризують його особу, дають можливість вирішити долю речових доказів та питання процесуальних витрат.

«Призначаючи покарання обвинуваченому суд враховує: ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке відповідно до ст. 12 КК України є нетяжким злочином; дані про особу винного; його вік; стан здоров`я та його майновий стан; він не працює; одружений; має на утриманні двох малолітніх дітей; на обліку в лікарів психіатра та нарколога він не перебуває; раніше судимий вироком Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 14 жовтня 2010 року за ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років, а також відсутність претензій у потерпілого», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з часу, коли він буде фактично затриманим.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.