В Івано-Франківську заочно засудили фермера з Луганщини, який співпрацює з окупантами

Івано-Франківський міський суд заочно виніс вирок фермеру з Луганщини, який співпрацює з окупаційним військами рф.

Обвинувачений працює в с. Осиновому Новопсковського району Луганської області, де на початку 2000-х років зареєстрував сільськогосподарський виробничо-обслуговуючий кооператив «Слобожанський» та став здійснювати діяльність, пов'язану із вирощуванням зернових культур, насіння олійних культур, розведенням худоби.

У серпні 2022 року обвинувачений добровільно зареєстрував у незаконних органах влади сільськогосподарський виробничо-обслуговуючий кооператив «Слобожанський» за російським законодавством, став сплачувати податки та збори до бюджету «ЛНР», тобто добровільно передавати активи представникам держави агресора.

«Виражаючи солідарність з діями та рішеннями держави-агресора, обвинувачений 11.08.2022 виступив на їх підтримку на російському-відеохостингу «Rutube» та публічно заявив, що налагоджує нові зв`язки з підприємствами ЛНР для подальшої співпраці з державою-агресором та висловив вдячність міністру сільського господарства ЛНР і керівництву ЛНР за надану ними допомогу у діяльності господарства. Здійснюючи господарську діяльність на тимчасово окупованій території, реалізовуючи сільськогосподарську продукцію підприємствам російської федерації та «ЛНР», сплачуючи податки та збори до бюджету «ЛНР», обвинувачений з метою заподіяння економічної та політичної шкоди Україні добровільно збирає, підготовлює та передає матеріальні ресурси та інші активи представникам держави-агресора, та окупаційній адміністрації держави-агресора, сприяє встановленню контролю російської федерації над економічними процесами в Україні», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.111-2 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк дванадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах місцевого самоврядування на строк п`ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з моменту його фактичного затримання.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.