Прикарпатку, яка незаконно торгувала сигаретами, оштрафували на 85 тисяч гривень

Надвірнянський районний суд виніс вирок уродженці Івано-Франківська, яка вчинила умисні дії, які виразились у придбанні з метою збуту, зберіганні з цією метою, а також збуті незаконно виготовленого тютюну.

У квітні 2023 року в обвинуваченої виник умисел на неправомірне збагачення шляхом здійснення незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (сигарет). При цьому вона не була особою, зареєстрованою в установленому законом порядку як суб`єкт підприємницької діяльності та не мала ліцензії на право здійснення оптової чи роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Через мережу Інтернет придбала тютюнові вироби (сигарети) без марок акцизного податку.

Придбані незаконно виготовлені тютюнові вироби, без відома фактичного володільця кіоску, з метою їх подальшого збуту по вищій ціні, обвинувачена зберігала в торгівельному кіоску, в якому вона повинна була здійснювати продаж лише кави та чаю.

Упродовж квітня-липня 2023 року обвинувачена здійснювала збут незаконно виготовлених тютюнових виробів.

10 липня 2023 року в ході проведення санкціонованого обшуку у торгівельному кіоску виявлено та вилучено 569 пачок сигарет різних торгових марок без наклеєних марок акцизного податку.

4 вересня 2023 року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами Бюро економічної безпеки України Івано-Франківської обласної прокуратури та обвинуваченою за участі захисника укладено угоду про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості.

Суд визнав обвинувачену винуватою за ч.1 ст. 204 КК України і призначив узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000 (вісімдесят п`ять тисяч) гривень 00 коп., з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України, до Івано-Франківського апеляційного суду через Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.